Ankerias Vipunen

1 2 3 !

Venetsian parhaat ravintolat: Trattoria Da Romano ja muut suositukset

Venetsiassa ei ole, vaikka muuta väitetään, mitenkään erityisen vaikeaa syödä hyvin. Pitää vain ottaa etukäteen selvää paikoista ja tehdä pöytävarauksia. Ja jos paikan päällä vasta ravintolaa valitsee, niin kannattaa katsoa että ravintola on paikallisten suosima ja että sillä ei ole mitään menu turisticoa tarjolla.

Muutamaa paikkaa voin ainakin Venetsiassa käyntini jälkeen suositella:

Uppopaistettu pikkurapu

Ristorante Al Covo on todella mainio ravintola Arsenalen vieressä. Meren herkut valmistetaan ammattitaidolla, paikka on viihtyisä ja tunnelmallinen, ja henkilökunta mukavaa, asiansa osaavaa ja ystävällistä. Jos tarjolla sattuu olemaan uppopaistettuja pikkurapuja, niin suosittelen. Tai itseasiassa suosittelen kuuntelemaan tarjoilijan suositukset tarkkaan. Menu elää näet paitsi vuodenaikojen niin myös sen mukaan mitä kalastajat ovat sattuneet merestä nostamaan.

Kuvassa mustekalaa omassa musteessaan polentan kera

Osteria Antico Giardinetto on toinen hyvä kalapaikka. Annokset on aika isoja, meidän olisi kannattanut jättää ehkä antipasti kokonaan väliin. Urhoollisesti selvisimme kuitenkin neljästä ruokalajista. Ruoka on täällä hyvin valmistettua ja henkilökunta mukavaa väkeä.

Osteria La Zucca on mukava ja edullinen pikkuravintola. Carpaccio oli oikein hyvä antipasti, fegato alla veneziana maukas pääruoka ja pannacotta aivan ihan jälkkäri. Ruokalistat on vain italiaksi, mutta henkilökunta auttaa mielellään jos tarvii.

Yksi ravintola oli kuitenkin kokemuksena ylitse muiden:

Buranon saari


Trattoria Da Romano


Anthony Bourdain jalanjäljissä suuntasimme Madam Letun kanssa aikaisin aamusella kohti Buranon saarta. Saari oli aamusta vielä rauhallinen, saimme nauttia sen värikkäästä kauneudesta kaikessa rauhassa. Lounasaikaan mennessä kadut olivat sitten täyttyneet americaanoista ja muista turisteista, mutta se ei haitannut koska pääsimme pakenemaan ihmispaljoutta Trattoria Da Romanoon.

Goh-risotto
Saavuimme ravintolaan heti kahdentoista aikaan, kun paikka avattiin. Kun tilasimme primiksi kuuluisaa gó-risottoa, niin tarjoilija arvasi heti, että nämä ovat katselleet Anthony Bourdainia ja kutsui meidät keittiöön seuraamaan risoton valmistusta. Paikka oli silloin vielä tyhjä, joten henkilökunnalla oli aikaa pitää meille vähän showta.

Tunnin kuluttua olikin sitten eri meininki. Paikka oli täyttynyt asiakkaista ja henkilökunta juoksi ympäriinsä hiki päässä. Meillä ei kuitenkaan ollut mitään hätää, vaikka tarjoilija ei enää ehtinyt paljoa pöydässämme käydä. Lautasella oli erinomaista suolakuoressa kypsytettyä meriahventa ja jäissä pullo proseccoa. Siinä oli mukava istuskella, syödä ja nauttia kaikesta menosta ja meiningistä.

Jälkiruoaksi tilasimme vielä oikein hyvät tiramisut ja poistuimme sitten tyytyväisinä paikalta.

Ruoka on Da Romanossa klassista ja hyvää. Trendien perässä ei todellankaan juosta ja annokset ovat jopa hämmentävät yksinkertaisia. Kun perusasiat on kunnossa, niin ei tarvitse kikkailla. Sanoisin että Da Romano on 5 tähden paikka.

Ravintolassa istuessamme meno Buranon kauduilla oli käynyt entistä ahtaammaksi, turisteja ihan joka puolella. Oli siis aika hypätä vaporettoon ja suunnata takaisin kohti Venetsian pääsaarta.

Katso myös: Anthony Bourdainin Venetsiavinkit

19.4.2011
Ankerias Vipunen

4 comments on “Venetsian parhaat ravintolat: Trattoria Da Romano ja muut suositukset

 1. Merituuli
  23.4.2011

  Minua harmittaa kun olen törmännyt tähän Bourdainin suosittelemaan paikkaan vasta Venetsian keikkamme jälkeen! Viivyittekö tuolla kelluvassa kaupungissa kauan?Meidän musitomme Buranosta ovat silti hyvät. Ekalla kerralla osuimme turhan sateisena ja kylmänä päivänä, mutta toisen kerran keikuimme sinne karnevaalien aikaan kun pääsaarella oli turhan paljon tungosta…! Buranossa törmäsimmekin sitten hyväntuulisiin kyläjuhliin. http://sillasipuli.blogspot.com/2009/02/venetsian-karnevaaliherkkuja.html

 2. Ankerias Vipunen
  23.4.2011

  Tuollaiset kyläjuhlat olisivat olleet kivat. Sääli että polttivat keiton pohjaan :)Vietimme saarella jotain 4-5 tuntia ja siitä meni pari tuntia Da Romanossa. Oli sunnuntaipäivä, silloin on kuulemma ruuhkaisempaa kuin arkisin, joten oltiin tyytyväisiä kun saavuimme saarelle aamulla ennen ryntäystä. Samalla 'aikainen lintu madon nappaa'-taktiikalla ollaan onnistuneesti kesäisin käyty Suomenlinnassa, Helsingissä.

 3. Saima
  18.8.2011

  Hei, eksyin tarkastelemaan blogiasi, ja Venetsia vei kielen. Sinne on nimittäin itsellä suunnitteilla matka, joka toivottavasti toteutuu pian. Jätän tämän sivun kirjanmerkkeihin odottamaan matkan tarkempaa suunnittelua!Monipuolinen ruokablogi sinulla. Hauska lisäys nuo musiikki- ja videolinkit. Mietin nyt samaa viineilleni, melkein ainahan niihinkin musiikki liittyy.

 4. Ankerias Vipunen
  18.8.2011

  Saima: Me ainakin ihastuttiin suuresti Venetsiaan. Se on niin monella tapaa kiehtova kaupunki. Musiikkilinkkejä on kiva valita ja laittaa. Yleensä ne minulla liittyvät jollain tapaan kyseiseen ruokaan tai päivään. Toisinaan ne ovat vaan jotain sellaisia mitä just nyt kuuntelee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Information

This entry was posted on 19.4.2011 by in ravintola-arvostelut.
Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

Liity 124 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: