Ankerias Vipunen: 1 2 3

Venetsian parhaat ravintolat: Trattoria Da Romano ja muut suositukset

Venetsiassa ei ole, vaikka muuta väitetään, mitenkään erityisen vaikeaa syödä hyvin. Pitää vain ottaa etukäteen selvää paikoista ja tehdä pöytävarauksia. Ja jos paikan päällä vasta ravintolaa valitsee, niin kannattaa katsoa että ravintola on paikallisten suosima ja että sillä ei ole mitään menu turisticoa tarjolla.

Muutamaa paikkaa voin ainakin Venetsiassa käyntini jälkeen suositella:

Uppopaistettu pikkurapu

Ristorante Al Covo on todella mainio ravintola Arsenalen vieressä. Meren herkut valmistetaan ammattitaidolla, paikka on viihtyisä ja tunnelmallinen, ja henkilökunta mukavaa, asiansa osaavaa ja ystävällistä. Jos tarjolla sattuu olemaan uppopaistettuja pikkurapuja, niin suosittelen. Tai itseasiassa suosittelen kuuntelemaan tarjoilijan suositukset tarkkaan. Menu elää näet paitsi vuodenaikojen niin myös sen mukaan mitä kalastajat ovat sattuneet merestä nostamaan.

Kuvassa mustekalaa omassa musteessaan polentan kera

Osteria Antico Giardinetto on toinen hyvä kalapaikka. Annokset on aika isoja, meidän olisi kannattanut jättää ehkä antipasti kokonaan väliin. Urhoollisesti selvisimme kuitenkin neljästä ruokalajista. Ruoka on täällä hyvin valmistettua ja henkilökunta mukavaa väkeä.

Osteria La Zucca on mukava ja edullinen pikkuravintola. Carpaccio oli oikein hyvä antipasti, fegato alla veneziana maukas pääruoka ja pannacotta aivan ihan jälkkäri. Ruokalistat on vain italiaksi, mutta henkilökunta auttaa mielellään jos tarvii.

Yksi ravintola oli kuitenkin kokemuksena ylitse muiden:

Buranon saari


Trattoria Da Romano


Anthony Bourdain jalanjäljissä suuntasimme Madam Letun kanssa aikaisin aamusella kohti Buranon saarta. Saari oli aamusta vielä rauhallinen, saimme nauttia sen värikkäästä kauneudesta kaikessa rauhassa. Lounasaikaan mennessä kadut olivat sitten täyttyneet americaanoista ja muista turisteista, mutta se ei haitannut koska pääsimme pakenemaan ihmispaljoutta Trattoria Da Romanoon.

Goh-risotto
Saavuimme ravintolaan heti kahdentoista aikaan, kun paikka avattiin. Kun tilasimme primiksi kuuluisaa gó-risottoa, niin tarjoilija arvasi heti, että nämä ovat katselleet Anthony Bourdainia ja kutsui meidät keittiöön seuraamaan risoton valmistusta. Paikka oli silloin vielä tyhjä, joten henkilökunnalla oli aikaa pitää meille vähän showta.

Tunnin kuluttua olikin sitten eri meininki. Paikka oli täyttynyt asiakkaista ja henkilökunta juoksi ympäriinsä hiki päässä. Meillä ei kuitenkaan ollut mitään hätää, vaikka tarjoilija ei enää ehtinyt paljoa pöydässämme käydä. Lautasella oli erinomaista suolakuoressa kypsytettyä meriahventa ja jäissä pullo proseccoa. Siinä oli mukava istuskella, syödä ja nauttia kaikesta menosta ja meiningistä.

Jälkiruoaksi tilasimme vielä oikein hyvät tiramisut ja poistuimme sitten tyytyväisinä paikalta.

Ruoka on Da Romanossa klassista ja hyvää. Trendien perässä ei todellankaan juosta ja annokset ovat jopa hämmentävät yksinkertaisia. Kun perusasiat on kunnossa, niin ei tarvitse kikkailla. Sanoisin että Da Romano on 5 tähden paikka.

Ravintolassa istuessamme meno Buranon kauduilla oli käynyt entistä ahtaammaksi, turisteja ihan joka puolella. Oli siis aika hypätä vaporettoon ja suunnata takaisin kohti Venetsian pääsaarta.